Jag ser att du inte ser mig….

Vara närvarande – Mindfullness!

Jag ser att du inte ser mig, från den väg där du vandrar kring.Jag försöker nå dina ögon, men du ser dig inte omkring. Du vandrar bara rakt framåt, utan mening och mål på din väg. Varför lyfter du inte blicken och ser var du tar dina steg.

Så skrev min man innan vi blev ett par, i första diktraderna, då han ville att jag skulle få upp ögonen för honom. Mycket bra innehåll tyckte jag. Det är viktigt var vi sätter fötterna och det allra viktigaste är att vi  verkligen ser varandra och tar in det vi ser. Det är som att höra vad andra säger och att verkligen lyssna in. Idag kallas det mindfullness, det vill säga vara närvarande och upptäcka.

Öppna ögonen på vid gavel och gör nya upptäckter! Solen skiner och  mycket nytt väntar.

Läs dikten i sin helhet i boken Våga kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s